Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Na malon nenaseljenom otoku Raven u šibenskom arhipelagu, bez ikakvog pojilišta i sa vrlo malo vegetacije, ostavljena je magarica.  Policija je pokrenula izvide u potrazi za vlasnikom, a javili su se iz Turističke zajednice Tribunj sa željom da naprave sve da magarici spase život i zbrinu je kod sebe, piše portal Morski.hr

‘Vezano za Vaš današnji mail koji se odnosi na zaticanje magarice na otoku Ravan, obavještavamo vas da policija temeljem zaprimljenog maila provodi policijske izvide u cilju utvrđivanja vlasnika predmetne životinje i svih drugih okolnosti vezanih za ovaj događaj, odgovorili su iz policije.

Morski.hr kontaktirao je i Nikolu Perkova iz Turističke zajednice Tribunj, mjesta poznatog po brizi o magarcima ili tovarima.

– Imamo mi farmu magaraca i kod nas je moguć smještaj magarice, ali brine me pravni status odvoženja nesretne životinje s otoka, pošto ne znamo postoji li vlasnik koji bi mogao reagirati.

No ukoliko policija utvrdi kaznenu odgovornost vlasnika za napuštanje životinje, isti bi se mogao, prema Članku 205., stavkom 1. Kaznenog zakona suočiti s kaznom zatvora do jedne godine.

– Kod nas su se u Tribunju tovari s otoka i na otok Logorun tovari prebacivali gajetom i ako bude potrebno, evo mi ćemo se pobrinuti da i ovu magaricu, za koju mi se prema fotografiji čak čini i da je gravidna, spasimo od muka po ovoj vrućini – obećao je Perkov.

U međuvremenu, javi se i čitatelj Morskog.hr koji je magaricu pronašao.

– Životinja je vrlo pitoma. Odmah prilazi ljudima i traži pomoć. Prilikom prvog susreta i prije nego što smo se usidrili izašla je na obalu i počela nas tužno dozivati. Nakon što smo je napojili i dali nešto dvopeka i voća, te krenuli nazad na brod,  krenula je za nama zagazivši u more i ponovno nas tužno dozivala. Ja sad ne mogu mirno stajati, već idem iz ovih stopa iz Vodica ponovno prema otoku. Izrezat ću kanistar od 25 litara u koji ću joj naliti vode, donijet ću joj mrkve i još nešto da jede. Hvala na poduzetim mjerama, te lijepi pozdrav – ispričao je vidno uzbuđeni čitatelj.

(FOTO: Morski.hr)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.