Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

‘Pristupni put Rezalištu je nešto što bode oči svim Šibenčanima, a posebno Brodaričanima. Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta lopticu za uređenje odnosno neuređenje nerazvrstane ceste prema plaži Rezalište prebacio je na Hrvatske ceste, pravdajući se kako on ‘nema obraza’ tražiti od Hrvatskih cesta da sudjeluju u postizanju sigurnosti prometa na Brodarici jer su oni ‘poklonili kružni tok Meterize Šibeniku’. Kakvo darivanje dogradonačelniče, svima je poznato da je osnovni izvor financiranja Hrvatskih cesta izdvajanje 80 lipa naplaćene trošarine po energentu. Nisu li Šibenčani onda već preplatili rotor Meterize?’ Poručio je to danas Ivan Rajić, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Šibenik na konferenciji za medije održanoj na makadamu prema Rezalištu.

– U trećem mjesecu ove godine dogradonačelnik je kazao da je na Rezalištu sve gotovo i da plaža može punim jedrima ići dalje, ali ovaj bijeli put je vrlo neugodan i opasan, i ono što je Mileta kazao ne odgovara istini. U odgovoru Hrvatskih cesta stoji da je problem izgradnje te ceste komunalne prirode i za njegovo rješavanje nadležna je jedinica lokalne samouprave odnosno Grad Šibenik – kazao je Rajić.

Lažima je stoga nazvao Miletine tvrdnje da su na Rezalištu svi radovi završeni.

Dijana Pajić, SDP-ova vijećnica Mjesnog odbora Brodarica, upozorila je gradsku vlast da ne napravi s Rezalištem grešku kakvu su napravili na Banju.

– Nemojte slučajno na Rezalištu uvesti naplatu parkiranja kao što ste to napravili na Banju, makar je za vrijeme Ante Županovića obećano da se tu neće naplaćivati parkiranje. Ovo je naša plaža i mislim da dovoljno izdvajamo za komunalije, pa nam ne treba još jedan namet  – istaknula je Pajić.

Rajić i Pajić pozvali su na kraju gradsku vlast da riješi problem pristupne ceste Rezalištu.

– Ovdje se već događa povećani broj prometnih nesreća. Samo je pitanje kada će netko moj ili njihov doživjeti nesreću na ovom dijelu Jadranske magistrale – zaključili su SDP-ovci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.