Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Michel Platini, 63-godišnji nekadašnji predsjednik UEFA-e, uhićen je u Francuskoj zbog sumnje da je bio umiješan u korupciju prilikom dodjele Svjetskog prvenstva Kataru, javlja Večernji list.

Trenutačno se nalazi u pritvoru u Nanterresu. Platini je na mjesto predsjednika UEFA-e izabran u siječnju 2007. godine, te je na toj poziciji ostao do 2015. Za njegove vladavine je krovna europska nogometna organizacija osumnjičena za niz afera, pa je Platini bio prisiljen odstupiti sa svoje pozicije, ali i odustati od namjere da postane prvi čovjek FIFA-e nakon što se u središtu korupcijskog skandala našao dotadašnji predsjednik Sepp Blatter.

Katar je nagrađen domaćinstvom Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine, međutim još od tada traju kontroverze vezane uz tu odluku. O podmićivanju čelnika i djelatnike obje nogometne organizacije već se puno pisalo, kao i o nehumanim uvjetima u kojima su prisiljeni kruh zarađivati radnici angažirani na izgradnji stadiona i pripadajuće infrastrukture.

(FOTO:Screenshot/Youtube)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.