Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Izložba najuspješnijih učeničkih radova koji su izrađivali kreativne predmete od aluminijske folije i otpadnog aluminija u domaćinstvu, svečano je otvorena danas u galeriji Interpretacijskog centra Civitas Sacra i to zahvaljujući tvrtki Impol–TLM koja je razvila suradnju sa šibenskim osnovnim i srednjim školama.

– Ovu izložbu smo napravili da inspiriramo mladu djecu za kreativno izražavanje i sada smo baš iznenađeni što su djeca uspjela ostvariti, baš fascinantno. Odlučili smo se za to jer želimo između djece i mladih baciti pozornost na ono što mi radimo, a to je prerada i proizvodnja aluminija. Nadamo se da će to potaknuti i djecu da se sutra školuju za poslove koji su nama u Impolu važni. Isto tako želimo educirati djecu o tome da ih aluminij okružuje u svakodnevnom životu te da to nije samo smeće već i otpad za recikliranje – prigodnim riječima na otvorenju izložbe obratila se Nina Potočnik, predstavnica grupe Impol.

U projektu su sudjelovale gotovo sve osnovne škole, a od srednjih škola Gimnazija Antuna Vrančića i Tehnička škola.

Prvo mjesto pripalo je Osnovnoj školi Petar Krešimir. Na drugom je mjestu Gimnazija Antuna Vrančića čija je predstavnica Nika Belak izradila impresivnu dvodjelnu haljinu i sliku u aluminiju. Osnovne škole Vidici, Faust Vrančić te Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac također su zauzeli drugo mjesto. OŠ Tin Ujević i Juraj Dalmatinac zauzeli su treće mjesto, a učenici iz Tina Ujevića poslali su posebnu eko poruku te su pomoću aluminija prikazali podmorski svijet pun otpada.

Radove su ocjenjivali Antonija Modrušan, ravnateljica šibenske galerije sv. Krševana, Hrvoje Galić iz uprave Impol-TLM-a, te povjesničar umjetnosti Valentino Dražić-Celić.

– Htjela sam spojiti sve s reciklažom svih stvari koje su problem u prirodi pa sam spojila crnu vreću za smeće i aluminiji. Nije mi toliko dugo trebalo za izradu, svega nekoliko dana. Naknadno sam saznala za natječaj pa sam morala sve na brzinu napraviti. Planiram se baviti in-dizajnom na arhitekturi, ali ima još vremena – ispričala je nagrađena Nika Belak, učenica trećeg razreda Gimnazije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.