Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Nikica Antić i Lea Zaninović za Bilten Međunarodnog dječjeg festivala pisale su o ‘Knjizi o džungli’, poljskoj predstavi koja je otvorila ovogodišnji 59. MDF i iznijele svoje mišljenje o tome zašto festival nije dobro počeo.

Njihov tekst prenosimo u cijelosti.

‘Ljeto u Šibeniku počinje Međunarodnim dječjim festivalom. Djeca ga svake godine s radošću iščekuju. MDF je napravljen da bi zabavio i zainteresirao djecu na zajednički rad.

Problem našeg Šibenskog festivala je taj, što djeca nemaju potpuno slobodan pristup predstavama. Smatramo da bi djeca trebala bez problema iako nemaju kartu pogledati predstavu. Što se tiče predstava one bi trebale biti više prilagođene djeci i njihovom uzrastu. Za primjer želimo prokomentirati predstavu koja se održala za otvorenje ovogodišnjeg festivala.

Predstava definitivno nije bila za mlađi uzrast te je po našem mišljenju bila vrlo uznemirujuća.

Također je bila vrlo neshvatljiva i možemo reći pomalo dosadna. Tijekom predstave vidjeli smo puno roditelja sa svojom djecom kako napuštaju ljetnu pozornicu i mislimo da je to čisti primjer da ovaj festival nije dobro započeo. Glazba koja je pratila predstavu bila je također uznemirujuća. Sljedeći dan otišle smo pogledati predstavu ‘Vuk i sedam kozlića’ koja je za razliku od jučerašnje bila vrlo zabavna i primjerenija za mladu dob. Kao što smo već spomenule ulaz na predstave ne bi trebao predstavljati nikakav problem.

Smatramo da bi Šibenski MDF trebao započeti predstavom Šibenčana što znači da bi djeca koja pohađaju dramski studio u Šibeniku trebala održati predstavu pa možda čak da je i oni sami osmisle jer djeca najbolje znaju što će ostalu djecu zainteresirati. Ideja da đodu gosti iz različitih država održati poneku predstavu nije loša, ali smatramo da bi se Šibenski festival trebao bazirati na predstave koje će Šibenčani pa čak i ostali Hrvati odglumiti. Što se tiče službe festivala mislimo da bi trebali biti blaži prema djeci jer ipak je cijeli MDF prilagođen i namijenjen njima. Sve u svemu ovogodišnjim početkom festivala smo razočarane i nadamo se da će služba i ostali sudionici festivala uzeti u obzir ovaj naš tekst’, napisale su Nikica i Lea.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.