Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Četvrtak na Festivalu djeteta donosi pregršt zanimljivosti baš kao i dan prije kada su brazilski ulični izvođači oduševljavali diljem grada.

Danas će, pak, ljetna pozornica ispred UNESCO-ove ljepotice, katedrale svetog Jakova, biti bogatija za preko stotinu djece i to samo na pozornici, a gdje je još gledalište. Joško Čaleta, poznati etnomuzikolog, vraća Večer folklora dječjih KUD-ova, program koji je svojedobno, u ranijim festivalskim izdanjima oduševljavao gledatelje.

Prvi dan produženog vikenda u programu 59. Međunarodnog dječjeg festivala donosi i neke izmjene. Tako danas, te 22., 23. i 25. lipnja neće biti programa 13. Sajma dječje knjige, odnosno radionice Potraga za blagom u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Razlog su praznici, odnosno nedjelja.

Također danas, umjesto u 21.15 sati, film na Gorici počet će s prikazivanjem u 21.30 sati zbog procesije povodom blagdana Tijelovo. Večeras se na legendarnim stepenicama šibenske Gorice gleda kino hit Asterix: Tajna čarobnog napitka.

19 sati, Hrvatskog narodno kazalište

Contact od Diffusion, Belgija

Sastanak na Pik-niku

Gospođa Flower svakodnevno dolazi u trgovinu gospodina Daffodila da kupi mali buket cvijeća. Jednog dana skupi hrabrost i pozove ga na izlet te mu izjavi da ga voli! Nevjerojatni događaji zbit će se na izletu: prolazni slon, izgubljena obitelj žaba, smiješna grlica i čudan golub, napad mušice, zvuk fanfara… Tijekom toga dana, u kojemu ništa neće ići po planu, zajedno će se suočiti sa svojim strahovima i međusobno se upoznati na neobičan način.

Trajanje: 60 min / Uzrast: 4+

19,30 sati, Trg Pavla Šubića I.

Cia. Alta Gama, Argentina

Neodoljivo

Usponi i padovi jednog para u ljubavi. Ona nas dolazi impresionirati svojim glasom i svojom glazbom. On, njezin beskorisni pomoćnik, svojom nespretnošću prekine njenu savršenu igru. Tad se sukobe i posvađaju, a rezultat je uvijek isti: publika se smije! Predstava koja nas poziva na ljubav, smijeh i san. U njoj se odnosi parova i komplikacije među njima uzimaju s humorom i životnom radošću.

Trajanje: 45 minuta

19,45 sati, ispred crkve svetog Frane

Cia Palma, Brazil

Drugi pokušaj

Majstorice manipulacije, dvojac Nana & Nata izazivaju publiku humorom i improvizacijom. Zadivljuju odrasle i djecu manipulirajući predmetima u zraku. Ove hrabre žene uvijek su spremne za igru s publikom. Kroz mješavinu trikova i smijeha, napuhuju balone, igraju se divovskim loptama i kockama i žongliraju vatrom. Uvijek postoji drugi pokušaj! Lijepo se provedi!

Trajanje: 35 minuta

20 sati, Perivoj Roberta Visianija

Guixot de 8, Španjolska

El Gargot d’Imaginacio

21 sat, ljetna pozornica

Večer folklora dječjih KUD-ova

Dječji folklorni ansambl KUD ‘Klek’, Ogulin; voditeljica Marija Cindrić

Dječji folklorni ansambl KUD ‘Korana’, Slunj; voditeljica Dragana Matić

Dječja folklorni ansambl KUD ‘Rečica’, Rečica; voditeljica Valentina Kozlović

Dječji folklorni ansambl KUD ‘Sv. Juraj’, Draganići; voditeljica Mirjana Rataić

Dječji instrumentalni sastav ‘Guci’ KUD-a ‘Sveta Ana – Vučjak’, Karlovac; voditelj Ivan Božičev.

Dječji folklorni ansambl KUD-a ‘Klek’ prezentira, u narodnoj nošnji svoga kraja, svojem uzrastu prilagođene, igre, plesove, kola i pjesme ogulinskog kraja, ali i drugih krajeva Hrvatske.

Dječja folklorna skupina KUD-a ‘Korana’, osnovana 2009 godine, njeguje izvorni folklor i običaje slunjskoga kraja.

Dječja folklorna sekcija KUD ‘Rečica’ njeguje igre, pjesme i plesove rečičkoga kraja. Sekcija nastupa uz tamburašku pratnju djece pod vodstvom prof. Matije Prigorca.

Dječji folklorni ansambl KUD ‘Sv. Juraj’ izvodi igre, pjesme i plesove draganićkog kraja prilagođene dječjem uzrastu. Njihove izvedbe prezentiraju fašničke i ivanjske običaje, dječju igru svadbe, te niz pjesmica, brojalica i drugih izvornih dječjih igra draganićkog kraja.

Dječji instrumentalni sastav ‘Guci’ KUD-a ‘Sveta Ana – Vučjak’ svirkom prati plesače i pjevače, ali nastupaju i samostalno prezentirajući tradicijski način sviranja i pjevanja u karlovačkom kraju.

Trajanje: 70 min / Uzrast: za sve uzraste

21.30 sati, film na Gorici

Asterix: Tajna čarobnog napitka

22 sata, ispred katedrale svetog Jakova

Cia. Alta Gama, Argentina

Neodoljivo

Usponi i padovi jednog para u ljubavi. Ona nas dolazi impresionirati svojim glasom i svojom glazbom. On, njezin beskorisni pomoćnik, svojom nespretnošću prekine njenu savršenu igru. Tad se sukobe i posvađaju, a rezultat je uvijek isti: publika se smije! Predstava koja nas poziva na ljubav, smijeh i san. U njoj se odnosi parova i komplikacije među njima uzimaju s humorom i životnom radošću.

Trajanje: 45 minuta

22.30 sati, Trg Ivana Gorana Kovačića (nova scena)

Pjevat ću, neću stat’ u muku

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.