Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

‘Koliko god se trudili i pokušavali mještane osvijestiti po pitanju smeća i krupnog otpada, pojave se djelatnici Bikarca i za sobom ostave nered jer to nije njihovo već od Zelenog grada. I onda mrtvo hladno sve iskrenu na javnu površinu’. Napisao je to na Facebooku Boris Dukić, predsjednik Mjesnog odbora Zaton, nakon što su djelatnici Bikarca jutros ispred prostorija tamošnjeg DVD-a ispraznili kontejner namijenjen papiru, a iz odbačenih kartonskih kutija iskrenuli plastične vreće i stiropor i svo smeće ostavili na podu.

– Razumijem da nije njihov posao da odvoze plastiku i stiropor, ali nije nimalo u redu ni da smeće tako ostave na javnoj površini. Dakle netko od mještana je ostavio kartonske kutije pune plastičnih omota i stiropora, vjerojatno od klima uređaja ili kakve druge tehnike. Nije u redu ni od mještana što su ostavili smeće pored kontejnera, međutim djelatnici Bikarca su uzeli kartonske kutije, istresli sve iz njih na javnu površinu i opravdali se riječima kako to smeće ne prikupljaju oni nego Zeleni grad – govori Dukić.

Robert Podrug, direktor Bikarca, slaže se kako djelatnici nisu smjeli ostaviti smeće razbacano na javnoj površini.

– Mi ne možemo prikupljati plastiku i miješati s papirom, ali naši djelatnici su morali taj preostali otpad onda staviti u spremnike namijenjene plastici. Još jedna stvar, koju mnogi građani ne znaju je i ta da je stiropor strogo zabranjeno odlagati bilo gdje osim na odlagalište opasnog otpada. To mora svugdje biti jasno naznačeno – poručuje Podrug.

Problem je na koncu riješen tako što je predsjednik MO Zaton zamolio direktora Zelenog grada Novicu Ljubičića da pošalje kamion koji će pokupiti taj otpad.

– Zahvaljujući dobroj suradnji s gospodinom Dukićem uspjeli smo brzo riješiti taj problem tako što smo poslali naše dežurno vozilo koje je pokupilo otpad s javne površine – kazao je Ljubičić i pozvao preostale mještane da sutra ispred prostorija DVD-a Zaton preuzmu besplatne kante za otpad, jer od sljedećeg tjedna kontejneri u Zatonu i Raslini odlaze u prošlost.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.