Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Ljetne bakanalije održat će se sutra od 20 sati podno arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica u Vodicama. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji kojom se živopisno uprizoruje život kakav je bio na ovim prostorima prije više od dva tisućljeća.

Mali uvod u nekadašnji život ovog lokaliteta dat će arheolog Toni Brajković, viši kustos antičke zbirke šibenskog muzeja, nakon čega oni koji žele mogu krenuti i u iscrpniji stručni obilazak samog liburnsko-rimskog naselja na tjemenu brda. Također, svi posjetitelji moći će sudjelovati u radionici izrade vjenčića i narukvica inspiriranih antikom.

Za originalan ugođaj pobrinut će se i Nina Kraljić, dobitnica Porina i predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2016. Njen jedinstveni vokalni i glazbeni izričaj u kombinaciji s mističnošću ambijenta Rimske cisterne u vodičkom polju garancija su za poseban događaj koji se ne propušta.

U drugom dijelu programa posjetitelje očekuje spektakularan nastup Lunctus Tribus – krotitelja pokreta, vatre i ritma, a sve će biti začinjeno dobrom rimskom gozbom od delicija spremljenih po originalnoj starorimskoj recepturi.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna i uključuje konzumaciju jela i pića. Događaj organiziraju Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica grada Vodica, a organiziran je i besplatan prijevoz od 19.15 sati s autobusnog kolodvora u Vodicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.