Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Klapa Bonaca sinoć je pred brojnom publikom na tvrđavi svetog Mihovila obilježila 40 godina bogate glazbene karijere. Bonaci su se na pozornici pridružili brojni gosti te dalmatinskom ‘pismom’ ispunili tvrđavu.

Publiku je Bonaca pozdravila pjesmom ‘Šibeniče, pismo stara’ na opće oduševljenje koje se nastavilo kroz cijelu večer. U nešto više od dva sata, klapa je izvela presjek dugogodišnje karijere izvevši uspješnice ‘Ludo more’, ‘Oči boje lavande’ i ‘Noći u Dalmaciji’ kojima su razgalili publiku.

Također, veliko priznanje Bonaca je odala osnivaču klape i dugogodišnjem voditelju, članu i pjevaču Ivi Mikulučinu, koji se Bonaci pridružio na pozornici skupa s bivšim članovima sastava. Uglas su zapjevali Dalmacijo, slušaj ovo, a nakon emotivne izvedbe predstavnik Hrvatske glazbene unije Vojmir Roša dodijelio je klapi posebno priznanje kojim je zasluženo ovjenčan kontinuiran rad od četiri desetljeća u kojima je Bonaca postala čuvarom tradicije klapskog pjevanja u Šibeniku te njen ambasador.

Na pozornici su se izmjenjivali slavljenici i njihovi brojni gosti – Petar Grašo, splitska Klapa Cambi, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Nera Gojanović, uveličavši veliku obljetnicu. Za instrumentalnu pratnju pobrinuli su se pijanistica Gordana Pavić te Dupini, Oliverov prateći bend. Upravo je Oliveru, voljenom prijatelju klape, bio posvećen dio izvedenih skladbi.

Za sam kraj Bonaca i gosti zajedno su otpjevali ‘Vjeruj u ljubav’ i ‘Cesaricu’ te ostavili publiku u stajaćim ovacijama. Sigurno je da će ljubitelji dalmatinske pisme i šibenske tradicije ovu emotivnu večer dugo pamtiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.