Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Teniski turnir ‘Festival djeteta’ bit će održan na teniskim terenima na Šubićevcu ovog vikenda u sklopu 59. Međunarodnog dječjeg festivala. Organizatori, Teniski klub Šubićevac, očekuju stotinjak djece od 10 godina iz susjednih zemalja, a glavne nagrade u muškoj i ženskoj kategoriji su vrijedni bicikli.

– Tradicija je to koja je započela davne 1984. godine, a nedavno je opet obnovljena. Opet smo vratili sportski aspekt na MDF, što je nama u organizaciji Festivala posebno drago. Kultura i sport su prilično povezani, a tome i svjedoči ovaj turnir na Šubićevcu – kazao je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Predsjednik TK Šubićevac i načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić rekao je kako ga taj turnir podsjeća na policijsku akciju ‘Ulica je alternativa’.

– Ulica je alternativa, ali kroz sport ili umjetnost, što se upravo događa na MDF-u. Kroz sport razvijamo dječju svijest i naš teniski klub je na pravom tragu jer djeci dajemo sve više prostora. Nova upravo puno radi na uključivanje djece u tenis – objasnio je Kostanić koji se prisjetio nastupa mladih tenisača osamdesetih, a koji su se kasnije proslavili. Riječ je o Martini Hingis, Moniki Seleš i Goranu Ivaniševiću koji je i kao dječak razbijao rekete, a otac ga je za kaznu tjerao da trči krugove.

Zanimljivo je da tih godina i čuvena tvrtka Walt Disney donirala 600 loptica za potrebe dječjeg teniskog turnira, prisjetio se Kostanić, a podsjetio je i da će uskoro biti natkriveni tereni na Šubićevcu. Njegov zamjenik u klubu, i potpredsjednik Hrvatskog teniskog saveza, Neven Nakić naglasio je kako je smisao Festivala dolazak djece u Šibenik, i to ne samo iz svih krajeva Europe, već i cijelog svijeta.

– Kad djeca uđu na teniski teren, ali i kad iziđu s njega, moraju imati osmijeh na licu. I to je naš zadatak. Mi smo se uhvatili tradicije djece do 10 godina jer od najmanjih sve kreće. Među ovom djecom se sigurno kriju budući Federer ili Nadal, usudio bih se reći… Brend MDF-a je jak, a potencijal nam je ogroman – poručio je Nakić.

U TK Šubićevac planiraju napraviti svjetsko prvenstvo do 10 godina baš od turnira ‘Festival djeteta’, a uzor su im momci iz Dubrovnika koji organiziraju Dud bowl gdje nastupaju djeca do 11 i 13 godina, a došli su do impozantne brojke da dječaci i djevojčice iz čak 87 zemalja nastupaju u Dubrovniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.