Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Mladi naraštaji na Međunarodnom dječjem festivalu odat će počast velikanima hrvatske književnosti i glazbe, Ivi Brešanu i Arsenu Dediću koji su ostavili dubok trag ne samo u umjetnosti već i na Festivalu. Večeras na Novoj sceni MDF-a, ispred Osnovne škole Fausta Vrančića, polaznice Dramske skupine ‘Ivana Jelić’ Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku izvest će ‘Kako smo radili Hamleta’ što je njihov autorski projekt na kojem su cure s mentoricom Orijanom Kunčić radile mjesecima.

Hrvatski velikani Ivo Brešan i Arsen Dedić što po mjestu stanovanja i djelovanja, što po rođenju usko su vezani za Krešimirov grad. Njihovom stvaralaštvu i značaju čast će odati Međunarodni dječji festival u Šibeniku jer i tom su segementu kulturno – umjetničkog života velikani imali svoje prste. Tako je Brešan svojedobno bio prvi čovjek Centra za kulturu pa i MDF-a, a Arsen je, između ostalog, autor festivalske himne ‘Zdravo maleni’.

Prva večer i to već večeras s početkom u 22.30 sati na Novoj sceni rezervirana je za hommage Brešanu pa će polaznice Dramskog studija Ivana Jelić pred publiku donijeti autorski projekt ‘Kako smo radili Hamleta’. Riječ je svojevrsnoj improvizaciji, jednoj od najtežih kazališnih formi, no mlade nade šibenskog glumišta taj su zadatak u svom premijernom izdanju u povodu rođendana Ive Brešana prije gotov mjesec dana položile s odličnim.

Njihovu izvedbu klasika hrvatske književnosti na daskama koje život znače s potpisom Ive Brešana pogledati možete večeras i to posve besplatno! Zahvaljujući njima, Brešan nastavlja živjeti baš kako je kazao Vinko Brešan, njegov sin, prilikom otkrivanja biste u atriju šibenskog HNK. ‘Njemu je zaista osigurana vječnost jer će se predstava ‘Hamleta u selu Mrduša Donja’ izvoditi dok bude postojao ljudski rod’, kazao je tada mlađi Brešan.

Što se posvete Arsenu Dediću tiče, ta je posebna večer planirana za nedjelju, 23. Lipnja, na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova, gdje će festivalski zbor Zdravo maleni zajedno s dječjim zborom Cvrčak iz Šibenika te malim pjevačima iz splitske udruge ‘Music talents’ pjevati Arsenove pjesme pisane za djecu. ‘Djeca pjevaju Arsenu’ naziv je koncerta koji je vrlo brzo rasprodao ulaznice, a osim djece nastupit će i Gabi Novak te Matija Dedić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.