Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Iskoristite sezonu trešanja kako biste isprobali recept za jednostavni kolač koji će sigurno postati omiljeni gost na vašem stolu, piše Zadovoljna.hr.

Trešnje su bogat izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

Najbolje ih je jesti svježe, a sjajne su kao dodatak kompotima i kolačima. U nastavku pronađite recept za jednostavan biskvit s trešnjama koji uvijek uspijeva.

SASTOJCI:

4 jaja

1 dl jogurta

1 dl ulja

10 dag šećera

20 dag brašna

2 male žlice praška za pecivo

20 dag trešanja

krušne mrvice za posipavanje kalupa

PRIPREMA:

  1. Uklonite koštice iz trešanja.
  2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i stavite sa strane.
  3. Upalite pećnicu na 180 °C.
  4. U jednu zdjelu stavite cijela jaja i šećer pa miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedožuta.

Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju.

  1. Zatim kuhačom lagano umiješajte ulje koje ćete u nekoliko navrata dodavati u smjesu jaja i šećera. Nakon toga na isti način umiješajte i jogurt.
  2. Naposljetku u smjesu lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.
  3. Kalup namažite maslacem i bogato pospite krušnim mrvicama.
  4. Ulijte smjesu u kalup i potom na vrh posložite trešnje.
  5. Kolač pecite oko 40 minuta. Imajte na umu da biskvitima s dodatkom jogurta treba malo više vremena da požute. Kolač je gotova kada se odvoji od kalupa i kada poprimi tamniju zlatno-žutu boju.

SAVJETI:

Kolač prije pečenja možete posuti bademima u listićima ili pak sjeckanim bademima. Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju.

Možete kolač peći u kalupu po želji, okruglom, duguljastom ili pravokutnom.

Servirajte ga hladnog uz malo tučenog slatkog vrhnja ili dodatkom svježih trešanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.