Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Koncert ‘Djeca pjevaju Arsenu’ održan je sinoć u okviru 59. MDF-a, a uz festivalski dječji zbor Zdravo maleni nastupili i dječji zbor Cvrčak iz Šibenika te udruga ‘Glazbeni talenti – Music Talents’ iz Splita. Večer je oduševila mnogobrojnu publiku svih naraštaja, a s jednakom strašću svi su pjevali Arsenovu ‘Kuću pored mora’ i ‘Bubamarac’.

Glazbena večer posvećena velikom Arsenu Dediću nije mogla proći bez njegoove supruge dive Gabi Novak i nagrađivanog hrvatskog glazbenika, Arsenovog sina, Matije Dedića. Koncert ‘Djeca pjevaju Arsenu’ bio je rasprodan danima ranije, a ulaznicama se nadalo do posljednjeg trenutka.

Rođeni Šibenčanin, Arsen Dedić dobio je posvetu u rodnom gradu kojoj bi se možda i najviše veselio. Njegova umjetnička ostavština živi kroz njegovu obitelj i djecu, mlade glazbene talente okupljene u dječjim zborovima Zdravo maleni i Cvrčak, zborovima s kojima je Arsen surađivao za života.

‘Arsen pjeva djeci’ jedan je od njegovih glazbenih albuma, a ove godine, MDF osmislio je koncertnu večer posvećenu upravo njemu i njegovom stvaralaštvu za djecu i odraslu publiku. Koncert na jednom od najljepših renesansnih trgova na Jadranu, koji su htjeli poslušati svi, trebao bi zaživjeti i postati neodvojiv dio Festivala koji uživa podršku mnogih uključujući Hrvatsku turističku zajednicu.

– Večer u kojoj su se Arsenova pjesma i publika sjedinili u čaroliji stvaralaštva jednog umjetnika, a u kojoj su šibenska i splitska djeca, Gabi i Matija dali sve od sebe ostat će zapamćena još dugo. Uspomena na velikog Arsena Dedića nastavlja živjeti na pozornici Međunarodnog dječjeg festivala – priopćili su iz MDF-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.