Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Kada se podvuče crta, analiziraju rezultati, zbroje sve medalje i svi pehari, dolazi se do sljedećeg zaključka – iza Karate kluba Šibenik 1066 sjajna je natjecateljska sezona, spektakularna.

Klupska riznica puno toga govori. U proteklom periodu obogaćena je za 305 medalja, a posebnu težinu među svim tim kolajnama imaju one osvojene na državnim prvenstvima (8), s naglaskom na četiri naslova prvaka Hrvatske. U klubu su posebno ponosni i na naslov prvakinje Balkana, kojim se okitla Mare Mileta.

– Usmjereni plan djelovanja, efikasna realizacija i motiviranost pri svakom koraku zaslužni su za impresivne rezultate. Od rujna 2018. do lipnja 2019. borci našeg kluba sudjelovali su na 26 natjecanja. Pored redovnih treninga i kontrolnih natjecanja, formu su brusili kroz osam kola klupske lige i deset prijateljskih susreta, bilo kao domaćini ili gosti – nabraja trener Ivan Zoričić, dodajući kako klub klub odnedavno posjeduje i svoj kombi, ‘kojim su olakšani svi oni kilometri koje prelaze gotovo svakog vikenda’.

– KK Šibenik 1066 je ove godine dokazao da pripada ne samo u vrh hrvatskog karatea, već su međunarodni turniri i odlični nastupi za reprezentaciju pokazali da dominira i u regionalnoj konkurenciji. Rezultati su to kojim bi se ponosio bilo koji etablirani klub, a uspjeh se višestruko množi kad se na umu ima da ovaj broji tek drugu godinu postojanja – s razlogom je ponosan Zoričić.

Ono što krasi njegov klub jest obiteljska atmosfera koja vlada u njemu. Puno je tu smijeha i zabave na treninzima, mlade karateke redovito dobivaju prigodne darove (sv. Nikola stalni je njihov gost!), jednom riječju – guštaju.

– Red rada, red zabave i putovanja je ono što prožima klupsku atmosferu koja bi se često mogla opisati kao neformalna i prijateljska. Osobno i sportsko zalaganje karateka i trenera KK Šibenik 1066 pokazuje da se može raditi lokalno, a djelovati globalno. Iza naših karate uzdanica je natjecateljska godina za pamćenje, no nesumnjivo je da će ovakva perspektivnost i požrtvovnost nastaviti sjajiti i dalje te da je pred njima još mnoštvo uspješnih sportskih kilometara – zaključio je Ivan Zoričić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.