Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Inozemni radionički program i nove kazališne predstave na repertoaru su još svih sedam nadolazećih dana 59. Međunarodnog festivala. U nastavku provjerite što vas to sve čeka.

U ponedjeljak, 24. lipnja počinje novi ciklus radionica pa će tako poznata umjetnica Melinda Šefčić s djecom krenuti u atmosferu oslikavanja dijela Autobusnog kolodvora u Šibeniku. Talijanski gosti vodit će likovne radionice, a riječ je o ilustratoru Giuseppeu Braghiroliju i radionici ‘Moja umjetnička knjiga’ te ilustratorici Monici Monachesi i radionici ‘Između lica i maske’.

Mlada šibenska umjetnica Lana Stojičević ispred crkve svetog Krševana u kojoj je smještena istoimena galerija u kojoj je i sama izlagala, vodit će arhitektonsku radionicu ‘Izmišljanje prostora’.

Organizatori napominju kako je otkazan večerašnji koncert klape Gimnazijalke u sklopu Noćnog programa, a od sutra Noćni program na novoj sceni umjesto u 22.30 sata počet će u 22 sata. Program će i dalje biti besplatan za posjetitelje.

Ponedjeljak, 24.lipnja:

19 sati, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

Kazališna družina Pinklec, Čakovec i Lutkarska organizacija koju fakat trebamo LOFT, Zagreb

‘S razlogom’

– Kažu da se u životu sve događa s razlogom pa smo odlučili provjeriti je li to uistinu tako. I tako smo krenuli na put, put života. Prvo su došli neki ljudi, a mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu uz nas. A onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio dobar i ‘zloćkast’, pametan i ‘glupkast’, sramežljiv i hrabar, crn i bijel – baš kao i svatko od nas. Zašto je onda junak? Zato jer rođenjem svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjeh, oplakuju izgubljeno, vesele se, tuguju, plešu, vol i hodaju puteljkom koji se zove ŽIVOT – priopćili su iz MDF-a.

Trajanje: 60 min / Uzrast: 8 i više

19,45 sati, ispred crkve svetog Frane

Jisoo Park, Njemačka

Šarmantni Jay

Jay je ljubitelj  klasične magije i ekscentričnog jazza  koje kao nježni mađioničar iznimnih vještina, spaja u svojoj izvedbi. Na prvi pogled Jay je šeprtlja, netko kome ‘čarobiranje’ uvijek krene krivo: rekli bismo da je više klaun negoli mađioničar. Ali, kako predstava odmiče, zbunjenost se pretvara u čaroliju, koju stvara izuzetno vješt mađioničar, čiji trikovi impresioniraju publiku.

Trajanje: 45 minuta

20 sati, Trg Pavla Šubića I.

Gimnastičarski klub Dišpet

20 sati, Trg Ivana Gorana Kovačića (nova scena)

Hrvatski dom Vukovar – Scena Martin

Zmaj Heliot

Ovo je priča o dječaku, njegovoj mami, mudroj baki i neobičnom zmaju. Luka je jako neuredan dječak, koji ne sprema svoje igračke, ne pere zube… Mama zbog toga očajava a svi njeni pokušaji da to promijeni završavaju neuspješno. Tome na kraj stane baka – jer bake znaju kako!

Trajanje: 40 minuta / Uzrast: 4 i više

20 sati, Trg Dobrić

Pripovijeda Jasna Held, Dubrovnik

Istočno od sunca – zapadno od Mjeseca

20 sati, Perivoj Roberta Visianija

Guixot de 8, Španjolska

El Gargot d’Imaginacio

21 sat, ljetna pozornica

Gradsko kazalište Sisak

Bu! Ili nešto slično

Bu! Ili Nešto strašno priča je koja govori o strahu i na zabavan način stvara napetost kod gledatelja. Osim toga, ona progovara o poslušnosti i o vrijednosti koja se danas sve više gubi kod mladeži, a to je poštivanje starijih. U središtu priče je Jan, osmogodišnji dječak koji živi s mamom i djedom i ima veliki problem: svega se boji.

Trajanje: 45 min / Uzrast: 6+

21.15 sati, film na Gorici

Luka i Čarobni muzej

Luka je pametan i živahan dječak s jedinom ambicijom da završi posljednju razinu svoje računalne igre. Jednom kad završi u gejmerskom Hall of Fame, njegov odsutni otac, gospodin Spejbl, napokon će se ponositi njime. Međutim, završetak igrice bit će tek početak velike avanture, koja će Luku, njegova psa Džekija i prijateljicu Moniku odvesti u davno zaboravljeni muzej lutaka u kojemu će Luka vratiti u život sve lutke, ali i groznog lutkara!

Trajanje: 86 minuta

21.30 sati, Trg Ivana Pavla II., Mala loža

CIA Palma, Brazil

Drugi pokušaj

22 sata, ispred katedrale svetog Jakova

Jisoo Park, Njemačka

Šarmantni Jay

(NASLOVNA FOTO: Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.