Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Pred nama je nevjerojatan dan na 59. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Čeka nas Apokalipsa u šibenskom HNK, Hollywood na ljetnoj pozornici. Charming Jayju na ulicama i trgovima ovog prazničkog utorka pridružit će se sjajni festivalski prijatelji – Les Dudes iz Kanade.  Divno će biti i na Novoj sceni gdje će u noćnom programu s početkom u 22 sata nastupiti a cappela skupina A.K.A. Cresendo. Osvojili su New York, a sad svoj nevjerojatni show spremaju za Šibenik.

U 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku izvest će Apokalipsu.

Trinaestogodišnja Lena i petnaestogodišnji Leon prijatelji su iz djetinjstva koji provode ljetni dan zabavljajući se na jezeru. Njihovu idilu prekida atomska eksplozija, koja razara sve pred sobom. Leonovi roditelji nestanu, a njih dvoje odluče pronaći Lenine roditelje. Potragu im prekinu vojnici, koja im narede da odu na sigurno, u sklonište. Tu počinje njihova prava borba, jer, ulazeći sve dublje u pore novoga društva, otkrivaju sve više tajni i intriga koje svijet odraslih krije i u takvim, izvanrednim okolnostima. Oslanjajući se samo jedno na drugo, hoće li njih dvoje pronaći Lenine mamu i tatu, ali i izboriti se za pravedno i otvoreno društvo?

Predstava traje 45 minuta i namjenjena je djeci starijoj od devet godina.

Na Trg Pavla Šubića I. od 19.15 sati nastupaju Les Dudes iz Kanade s Pričama po gradu.

U ovim izvedbama, stvarni život i imaginarni svijet dolaze zajedno, pozivajući na smijeh i iznenađenje! Priče su izvorno inspirirane bogatim svijetom danskog pisca Hansa Christiana Andersena. Dinamična izvedba Senje Meriläinen i Philippea Dreyfuss, para klaunova koje je spojila ulična umjetnost na pozornici i u stvarnom životu, spaja glazbu, cirkus i komedija u jedinstvenu mješavinu, koja zabavlja i oduševljava i mlade i stare.

Na Dobriću u 20 sati Istočno od Sunca – zapadno od Mjeseca pripovijeda Jasna Helda iz Dubrovnika.

U 20 sati u perivoj Roberta Visianija s programom El Gargot d’Imaginacio nastupaju Guixot de 8 iz Španjolske, na Trgu Pavla Šubića I. od 20.15 sati Jisoo Park iz Njemačke izvodi predstavu Charming Jay.

Šarmantni Jay ljubitelj je klasične magije i ekscentričnog jazza, koje, kao nježni mađioničar iznimnih vještina, spaja u svojoj izvedbi. Na prvi pogled Jay je šeprtlja, netko kome „čarobiranje“ uvijek krene krivo: rekli bismo da je više klaun negoli mađioničar. Ali, kako predstava odmiče, zbunjenost se pretvara u čaroliju, koju stvara izuzetno vješt mađioničar, čiji trikovi impresioniraju publiku.

Ljetna pozornica od 21 sat ugostit će koprodukciju Špas Teatra i NAGP Produkcije iz Slovenije s predstavom Madagaskar.

Životinje koje žive u zoološkom vrtu u New Yorku, u želji da dožive osjećaj slobode, odluče napustiti vrt, spremne za avanturu života. Pustolovina će završiti divljom zabavom i okupljanjem na madagaskarskoj plaži. Pa zar nije istina da svi, zahvaljujući njima, znaju refren ‘Volim se gibat, gibat’?

Predstava traje 90 minuta i primjerena je djeci starijoj od četiri godine.

Na Gorici će u 21.15 sati početi projekcija filma Nevjerojatna priča o divovskoj krušci.

Život mirno prolazi sve dok Prugica i Sebastijan u gradskoj luci ne pronađu poruku u boci. Poruku je poslao gradonačelnik, koji se javlja s Tajanstvenog otoka, gdje je došao do velikog otkrića. Film je snimljen prema istoimenoj dječjoj slikovnici.

U 22.15 sati, ispred katedrale sv. Jakova s Pričama po gradu nastupaju Les Dudes iz Kanade, a u 22 sata na Trg Ivana Gorana Kovačića koncert A Cappella Show održat će A.K.A. Crescendo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.