Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Odbrojavamo sate do zalaska Sunca kad na šibenske ulice i trgove izlaze ulični zabavljači i gostujući kazališni umjetnici okupljeni u programu 59. Međunarodnog dječjeg festivala. Prazničku večer u Šibeniku svakako će obilježiti gostujuća predstava u koprodukciji Špas Teatra i NAGP produkcije iz Slovenije – Madagaskar. Riječ o predstavi iz takozvane broadwayske franšize, o kojoj priča cijeli svijet.

Ulaznice za ljetnu pozornicu gdje će predstava biti izvedena, rasprodane su čim su puštene u prodaju, a kazališna redateljica, Nina Kleflin, umjetnička suradnica MDF-a poznata po nagrađivanom mjuziklu za djecu, Buratino, otkrila je u čemu se krije tajna uspjeha predstave koja nije odoljela pozivu na Međunarodni dječji festival.

Hrvatska turistička zajednica podržava MDF, a MDF podržava stvaralaštvo za djecu i u tom smislu na svoje se pozornice trudi dovesti najbolje što može. Mjuzikl Madagaskar pokazao se kao pun pogodak i prije same izvedbe.

-Mjuzikl vjerno prati poznati animirani crtić, scenarij i songove. Već je kao animirani film postigao veliki uspjeh, a ovo je sjajna prilika da sva djeca Madagaskar vide u živo. I smatram da je to ono važno za istaknuti. To je ono najprivlačnije kod slavnog crtića, a tu su i lijepa priča, dobra glazba i vedra poruka o slobodi za kojom uvijek tragamo, za tim jednim mjestom na kojem svi želimo biti – pojasnila je Nina Kleflin.

Upravo to mjesto, na kojem se svi osjećaju sretno i gdje svi žele biti, poveznica je između festivalske ljetne pozornice ispred katedrale svetog Jakova i svjetski poznatog mjuzikla – oboje nas čine sretnim i slobodnim uživati u najljepšem što nam život nudi – kulturi i umjetnosti. A toga će se naći pregršt na 59. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku kako danas tako i narednih dana do 29. lipnja kada će se festivalska zastava spustiti do sljedećeg lipnja i obljetničkog izdanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.