Notice: Undefined variable: html in /home/sibenski/new/wp-content/plugins/wp-author-box-lite/core/functions.display.php on line 279

Glavno obilježje vremena sljedećih nekoliko dana bit će vrućina. I za 10 pa i 15 dana samo sunčano i vruće. Mogućnost oborina trenutno je nepostojeća. Zbog vjetra s kopna efekt klimatizacije s mora na obali će izostati. U stabilnoj atmosferi, bez oblaka, bez izraženih strujanja i vjetra, pod utjecajem anticiklone Sunce će vrlo efikasno grijati.

Jutro je na šibenskom području vedro sa slabom do umjerenom burom. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je u Murteru i Pirovcu 26 °C, u Skradinu, Vodicama, Rogoznici, Oklaju i na Žirju 25, u Šibeniku i Primoštenu 24, u Drnišu, Golubiću i na Miljevcima 23 °C.

Vruće će danas biti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz temperaturu od 31 do 34 °C, međutim i noć će biti topla, osobito na moru. Prevladavat će sunčano, ujutro uz slabu do umjerenu buru, danju sjeverozapadnjak, pa će more biti malo do umjereno valovito.

Vrhunac topline očekuje se u četvrtak. Na Jadranu će biti pretežno sunčano i vruće, uz temperaturu nerijetko oko 35 stupnjeva. I noći će biti tople i vrlo tople, što zasigurno neće biti ugodno. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak.

I za vikend slične vremenske prilike pa će se uz dosta sunca i umjerenu buru temperature zraka kretati od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 34 °C.

Upozorenje za toplinski val koji može djelovati na ljudsko zdravlje već je od srijede ne snazi prema trenutnim prognozama za cijelu Hrvatsku osim za istočne krajeva, a od četvrtka i u Slavoniji. Najveće vrućine očekuju se području središnje Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije.

Tijekom toplinskog vala važno je izbjegavati boravak na suncu u razdoblju od 10 do 17 sati, a to se upozorenje posebno odnosi na djecu, trudnice, starije osobe i osobe narušenog zdravlja. Također, preporučuje se redoviti unos tekućine, ali ne i alkohola te pića s mnogo kofeina i šećera. Valja izbjegavati i tešku te jako začinjenu hranu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.